Over Ons

Cool Tool Collective is een initiatief van Nienke Van Den Berg en Hessel Mooiman.

Nienke van den Berg

Mr. Nienke van den Berg

Nienke is de initiator van diverse organisaties op het gebied van informatiebeveiliging en data science. Daarnaast heeft zij veel ervaring als privacy jurist. Alle relevante kaders, zoals de AVG, de BIO en de ISO 27001/27002, maar ook de Europese richtlijn met betrekking tot AI, gaan uit van een risico gestuurde aanpak. Dit is het uitgangspunt voor de methodiek en de Tools van CTC. Het veilig, rechtmatig, transparant en ethisch gebruik van gegevens is hiermee op eenvoudige wijze te realiseren. 

Hessel Mooiman RE
Hessel heeft  meer dan 20 jaar ervaring in verschillende rollen zoals CISO, Senior Auditor en Hoofd Informatie Risico Management in verschillende typen organisaties en branches waaronder de financiële dienstverlening, farmacie, chemie en overheid. Een van de zaken die hierbij opvielen, was dat dat experts zoals de CISO en PO verantwoordelijk worden gehouden voor het nemen van maatregelen maar niet de middelen krijgen om deze uit te voeren. Door de business en budgetverantwoordelijke mee te nemen in de risico assessments en het bepalen van de maatregelen wordt de verantwoordelijkheid op de juiste plaats in de organisatie gelegd.
Dit lukt alleen wanneer er een duidelijk op risico gestuurd proces is en de assessments en maatregelen kort, krachtig en voor de business te begrijpen zijn. De assessments van Cool Tool Collective zijn op basis van deze grondslag ontwikkeld.

Hessel Mooiman